Новорічні та різдвяні столи з усього світу

6

Святково накритий стіл — неодмінний атрибут нового року та різдва. Навіть без ялинки можна обійтися, а ось без частувань — ніяк. Сайт rmnt розповість, які традиційні страви готують на різдвяні свята в різних країнах світу, і, звичайно, покаже вам приклади красивої сервіровки.

Подбати про святкової сервіровці столу, зрозуміло, потрібно заздалегідь. Купити тематичні серветки, перевірити, чи достатньо парадного посуду, адже прийдуть гості, продумати декор, який повинен відповідати загальному напрямку новорічної прикраси будинку. Ваза з гілками ялини або сосни, з мандаринами, красиві пряники з глазур’ю, шишки, свічки, вирізані з кольорового паперу сніжинки і зірки — все це можна і потрібно використовувати в декорі новорічного та різдвяного столу.

Можна зробити своїми руками різдвяний вінок, але не вішати на двері, а покласти по центру столу, щоб служив головним елементом прикраси. На порталі rmnt є фотопідбірка красивих новорічних букетів, які теж можна і потрібно використовувати в процесі сервірування. Варіантів багато, головне, щоб все було гармонійно, не перевантажено деталями і всі елементи поєднувалися між собою.

Впевнені, що вам не потрібно нагадувати, які страви вважаються традиційними на новий рік в нашій країні. Звичайно, це» олів’є«,» оселедець під шубою», запечене в духовці м’ясо, заливне, холодець… На різдві прийнято готувати качку з яблуками і обов’язково насамперед пробувати кутю. А що в інших країнах:

  • сша і канада. Запечена цілком індичка, ростбіф і шинка в медовій глазурі. Тут теж готують картопляне пюре, але, крім того, чомусь святковою стравою вважаються макарони з сиром.
  • великобританія. Індичка, качка або гусак, фаршировані овочами і з підливою з журавлинного соусу. Пиріг з м’ясним фаршем, фруктовий торт, який просочується бренді або віскі.
  • франція. Каштани, равлики, устриці, лосось, фуа-гра. Торт у вигляді поліна з згорнутого з кремом бісквіта.
  • іспанія. Всілякі морепродукти, на десерт різдвяний туррон з меду і горіхів, власне, нуга з додаванням яєчних білків.
  • італія. Солодкий хліб пандоро і панеттоне, відварна яловичина, тортелліні в бульйоні, свиняча ковбаса з сочевицею.
  • німеччина. Головним символом свят є особливі різдвяні пряники і печиво, кекси з марципановою начинкою. В іншому на столі можуть стояти просто картопляне пюре і запечене м’ясо, ковбаски і салат з картоплі.
  • швеція і данія. Традиції цих сусідніх країн схожі. Рисовий пудинг, смажена свинина або качка, млинці з варенням і скибочками яблук, маринована оселедець, місцеві сири і фрикадельки. У пудинг кладуть цілісний мигдальний горіх-кому дістанеться, той буде щасливий протягом усього наступного року і отримає особливий подарунок.
  • фінляндія. Всілякі запіканки з рису, картоплі і брукви, теж пудинг з сюрпризом, багато шинки і риби.
  • болгарія. Баніца з сиром або м’ясом, її солодкі варіанти з сюрпризами, наприклад, у вигляді монетки та інших талісманів-символів. Голубці, багато сиру і фруктів.
  • японія. Пиріг з полуницею, особливе саке, соба-локшина з гречаного борошна. Часто японці купують готові новорічні набори суші і ролів, креветки, щоб не стояти перед святом біля плити.
  • нова зеландія та австралія. Новий рік тут влітку, тому і страви в основному легкі, свіжі. Традиційний десерт « «павлова», салати, креветки, риба на грилі, гранати і вишня.

На новий рік і різдво завжди хочеться чогось особливого. І стіл повинен бути парадним, тематичним, і страви на ньому — традиційні, звичайно ж, найсмачніші і улюблені. Готуйтеся до свята із задоволенням і залишайтеся з сайтом rmnt весь наступний рік — ми обов’язково будемо знайомити вас з актуальними і цікавими темами зі сфери будівництва, ремонту та дизайну інтер’єрів.

Відео по темі