Скумбрія в ароматному маринаді-відмінна закуска за 2 години

35

З скумбрії можна зробити безліч страв у вареному, запеченому або смаженому блюді. Але той, хто любить цю рибу, знає, що при таких способах готування вона часто виходить сухуватою. Найсмачніша і жирна закуска з скумбрії виходить, коли ми її готуємо в маринаді. Спробуйте для себе рецепт нового маринаду, за яким рибку можна їсти вже через 2 години. А якщо у вас є час почекати, то залиште її на ніч, і ви отримаєте неймовірну смакоту.

час приготування: 2 години 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1 скумбрія;
  • 1 томат;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. Л. Лимонного соку;
  • 4 ст. Л. Соєвого соусу;
  • 20 г кропу;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 1 ч. Л. Перцю (інших спецій);
  • сіль за смаком.

Приготування маринованої скумбрії

1. Перед засолюванням рибу слід підготувати. З цією метою видаляємо нутрощі і зябра. Скумбрію можна филировать, знявши філе з кісток, а можна просто порізати звичайними шматочками уздовж хребта. Якщо плануєте рибу подавати якомога швидше, то не нарізайте занадто крупно, інакше вона не встигне замаринуватися.

2. Всі шматочки перекладаємо в глибоку миску. Намагаємося нічого не викидати. Якщо ви не любите хвіст, то зробіть по його боках для надрізу, щоб розсіл потрапив всередину. Так навіть ненависний хвіст стане справжньою смакотою.

3. Цибулину нарізаємо пір’їнками і перекладаємо його окрему чашку. Не економте на цибулі в цьому рецепті, так як до скумбрії він підходить чудово. Подрібнений кріп зі стеблами відправляємо в ємність цибулі.

4. Томат нарізаємо великими шматками і також перекладаємо його в миску до цибулі. Часник подрібнюємо невеликими кільцями і відправляємо туди ж. Часник обов’язково повинен бути в цьому рецепті, але не слід його додавати у великих кількостях, інакше він затьмарить інші смаки.

5. Овочі заправляємо соняшниковою олією, додаємо до них кілька ложок соєвого соусу і трохи оцту або соку лимона. Обов’язково додаємо чорний перець, бажано використовувати мелений, так як він дає потрібну пікантність і яскравий аромат.

6. Руками перемішуємо вміст миски і починаємо його розминати. Це потрібно для того, щоб томат, цибуля і часник віддали свої соки. Всі смаки об’єднаються і у нас вийде відмінний маринад для скумбрії. Соєвий соус не дає маринаду солі, а дає лише смак. Тому спробуйте розсіл і посоліть його за смаком.

7. Розсолом поливаємо скумбрію, що залишилися овочі перекладаємо до риби в миску. Переклавши частину овочів, перемішайте рибу, щоб цибуля і часник впали на дно. Решта викладаємо зверху. Кожні 15-20 хвилин рибу потрібно перемішувати, так як сік стікає вниз і там риба просаливается трохи більше. Нам же важливо домогтися якісної просолювання і інших шматочків.

8. Рибу можна подавати вже через 2 години маринаду, за цей час вона візьме в себе потрібну сіль. Ви ж можете солити її набагато довше, так скумбрія насититься всіма ароматами і смаками, тому рибка вийде ще смачніше. Риба точно не буде сирої, так як в складі маринаду є кислота томата, цибулі, оцту або лимонного соку. Шматочки перекладаємо в тарілку. Овочі з маринаду дуже смачні, тому їх теж можна використовувати для подачі. Зверху шматочки риби поливаємо розсолом. Відчуваєте цей чудовий аромат?