Як вибрати посуд

8-20-2021

Вибираємо посуд за матеріалом виготовлення

Вітчизняними та зарубіжними виробниками випускаються моделі з:

  • нержавіючої сталі;
  • металу з емальованим покриттям;
  • алюмінію;
  • алюмінію і сталі з антипригарним покриттям;
  • скла і кераміки. Також хочемо вам порекомендувати ТЕКСТ.

Нержавіюча сталь

Набори посуду з нержавіючої сталі приваблює покупців і бездоганним зовнішнім виглядом. Поверхня не змінює своїх властивостей від механічного впливу дерев’яних лопаток або металевих ложок, а тому не окислюється навіть через двадцять років інтенсивної експлуатації. Мити такий посуд можна як вручну, так і в посудомийній машині. В цілому, вона не вимагає особливого догляду, проте для варіння рису і каш не підходить.

Емальоване покриття

Традиційно високим попитом користувалися до недавнього часу вироби з алюмінію. Легкий метал коштує відносно дешево, швидко нагрівається і виглядає цілком естетично, проте дослідження показали, що він виділяє в їжу шкідливі оксиди. Накопичуючись в організмі, вони можуть стимулювати розвиток онкологічних захворювань. Готувати в такому посуді зручно, але для зберігання готових страв вона не призначена.

Антипригарне покриття

Антипригарне покриття робиться з тефлону, більш довговічною кераміки і вимагає акуратності: перевертати або перемішувати їжу можна тільки силіконовими або дерев’яними лопатками. В іншому моделі невибагливі, їх можна мити в посудомийній машині.

Ще один варіант міцної, безпечної і привабливою посуду-моделі з загартованого скла і кераміки. Однак використовувати їх можна тільки в мікрохвильовій печі або духовці.

Вибираємо посуд за обсягом

Для молодої пари, невеликої сім’ї з однією дитиною досить придбати набір з декількох каструльок невеликого обсягу. Для варіння каші підійде варіант на 0,5 л,для гарніру і овочів — на 1-1, 5 л, для супу — до 3 л.моделі невеликого обсягу — ідеальне рішення для готування на один раз.

Для сім’ї, де є двоє або троє дітей, а також представники старшого покоління, потрібно більше каструль різного обсягу — від 0,5 до 5-7 і навіть 10 літрів. У великій тарі можна варити компоти або супи на весь тиждень, ставити тісто або робити розсіл для зимових заготовок. Якщо член сім’ї, який відповідає за готування, працює повний день, йому простіше присвятити приготування їжі на весь тиждень тільки один вечір.

Звертаємо увагу на дрібниці

  • ручки. Бажано, щоб вони були зроблені з матеріалу з низькою теплопровідністю і були неслизькими. Це допоможе звести ризик опіків до нуля.
  • товщина металу. Мінімальний показник для дна — 3 мм. При меншій товщині металу буде прогріватися занадто швидко, а значить, їжа пригорить.
  • кришка. Віддавайте перевагу термостійкому склу. Через нього буде простіше спостерігати за процесом готування, не випускаючи тепло з каструлі. Ручка кришки також не повинна проводити жар.
  • індукційне дно. Якщо ви купуєте дорогий посуд, важливо, щоб вона підходила під плити всіх видів. Особливо корисна ця рекомендація тим, хто орендує житло і часто переїжджає з місце на місце. Купувати новий посуд кожен раз не доведеться.

Як підібрати ідеальний набір

1. Що стосується обсягу, всі виробники пропонують каструлі в широкому асортименті. Можна придбати набір з двох, трьох, п’яти, семи каструль різного розміру. Однак на практиці деякі вироби з комплекту не використовуються або використовуються рідко. Оптимальний варіант-купити каструлі з нержавіючої сталі та інших матеріалів окремо. Широкий асортимент моделей в межах однієї колекції дозволяє вдало комплектувати кухонний арсенал в схожій стилістиці.

Приємних покупок! у статейному розділі магазину посуду в москві gipfel ще багато цікавого.