Хитрі китайці здатні наточити ножиці секунд за 10. Навчився, і вам розповідаю

16

Ну в якому будинку ножиць немає? завжди знайдеться хоча б парочка, від манікюрних до кухонних. Колись їх робили якісними, самозатачивающимися, зараз вони відливаються з дешевих сплавів, швидко тупляться. Але скільки б не коштував ваш екземпляр, підправляти потрібно їх все, з гострими ножицями і працюється легше, і результат якісніше, і це я про швидкість не нагадую.

Поради ці знадобляться всім: і тим, хто стриже кухарськими ножицями петрушку, і кравчині, і перукарям. Ножиць різновидів більше сотні, інші за зовнішнім виглядом і не впізнаєш. Але всі вони вимагають заточування.

Що стосується ножів — з ними ще якось справляються, майстри користуються точильним бруском, шліфують на різній зернистості. Хто простіше-обходиться готової точилкою, теж варіант. А ось ножиці заточити-тут вправність потрібна, не кожному це справа по плечу.

Потрібен верстат.

Потрібно вміти ним користуватися.

Але ми ж не професійні медичні інструменти точимо, для побутового застосування скористайтеся цим китайським способом. Ідеально не буде, але краще-однозначно.

Що роблять китайці

Китайці пристосувалися точити ножиці банкою з-під коли або пива. Цю бляшанку обрізають ножем зверху, а потім ножицями повільно нарізають стінки соломкою. Кілька розрізів — і ножиці стали гостріше! головне-повільно робити прорізи, рухаючи всім полотном.

Тепер можна взяти аркуш паперу і зробити кілька контрольних розрізів. Ви помітите, що ножиці ріжуть набагато краще, до самих кінчиків.

Ну а якщо ви не вірите в чудодійні властивості алюмінієвої бляшанки, візьміть для заточування дрібну наждачний папір, поріжте її.

Радянські господині користувалися методом простіше-сталевою голкою для шиття. Її понарошку різали, ковзаючи всім полотном ножиць по голці до самих кінчиків разів 10-15, або використовували з цією ж метою округлений край гранованого склянки, скляної гуртки. Після декількох рухів ножиці моментально різали краще.

Ось такими найпростішими, але ефективними способами користувалися наші бабусі і мами. Принадність в тому, що не потрібно купувати якісь додаткові штуковини, десь їх зберігати. Бляшанка, і та не обов’язкова, вже голка і стакан у вас в будинку точно є!

Автор